top of page
hruska.png

Jídlo z jednoho hrnce: Dušené hovězí na červeném víně s bramborami

Když často vaříte pro celou rodinu, není od věci si přípravu trochu ulehčit. Skvělým řešením jsou právě jídla z jednoho hrnce, ve kterých zároveň připravíte maso i přílohu. A jeden takový recept pro vás máme připravený. Kromě surovin budete potřebovat pouze větší hrnec, který můžete dát do trouby.



Ingredience:

Postup:

Troubu začněte předehřívat na 180 °C. Pokrájejte hovězí maso na cca dvoucentimetrové kostky, v hrnci rozpalte olivový olej a maso na něm 7-8 minut restujte. Jakmile je maso po všech stranách zatáhnuté, podle chuti ho osolte a opepřete a vyjměte jej z hrnce.


Ve výpeku orestujte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte na větší kousky nakrájený řapíkatý celer, mrkev, přepůlené brambory, nasekaný česnek, bobkový list a podle chuti i sůl a pepř. Na středním ohni suroviny 5 minut povařte. Poté přidejte hovězí vývar spolu s červeným vínem a vařte dalších 5 minut, během kterých se tekutina částečně zredukuje. Nemusíte mít obavy z použití alkoholu. Při vaření se totiž zcela odpaří.


Vraťte do hrnce opečené hovězí maso a přidejte nasekaný čerstvý rozmarýn. Vše promíchejte, hrnec zakryjte poklicí nebo alobalem a dejte do předehřáté trouby péct na 30 minut. Po této době poklici nebo alobal odstraňte a nezakryté pečte dalších 25 minut. Servírujte ještě teplé a hotové jídlo zasypejte posekanou petrželkou.


Při přípravě budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page