top of page
hruska.png

Domácí levandulová limonáda

Tahle limonáda voní jako pole v Provence a zpříjemní vám nejedno horké letní odpoledne. Na přípravu potřebujete jen čtyři suroviny, ze kterých během pár minut vykouzlíte sirup na úctyhodné čtyři litry limonády. Tak co říkáte, pustíte se s námi do vaření?



Suroviny na 4 litry limonády:

Na dozdobení:

  • plátky citronů

  • snítky čerstvé levandule

  • led

Postup:

Sušenou levanduli nasypte do hrnce, zalijte ji 400 ml vody a zapněte plotýnku na nižší teplotu. Voda by se neměla přímo vařit, spolu s levandulí by se měla spíš jen prohřívat. Po 10 minutách plotýnku vypněte, přisypte připravený cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté k sirupu přidejte ještě šťávu z citronů.


Obsah hrnce můžete ještě promixovat tyčovým mixérem, aby se levandulová vůně co nejvíce uvolnila. Nakonec vše přeceďte přes cedník do čisté nádoby.


Z levandulového sirupu můžete hned připravit limonádu. Doporučujeme ji kombinovat s plátky citronu, ledem a snítkou čerstvé levandule. Pokud vám sirup zbyde, uchovávejte ho v lednici a spotřebujte do tří dnů.


TIP: Limonádu doplňte ještě o čerstvé nebo lyofilizované maliny.


Na limonádu budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page