top of page
hruska.png

Cizrnový guláš

Připravili jsme si pro vás recept na cizrnový guláš a nepochybujeme, že jím potěšíte i masožravé strávníky. Proč? Díky vysokému obsahu bílkovin v cizrně totiž maso ani nebudou potřebovat :-) A skvělé je, že cizrna v tomto receptu zastává i roli přílohy. Ze všech surovin uvaříte až 3 porce a jedna vychází na cca 52 korun.



Suroviny na 3 porce:

  • 2 plechovky cizrny

  • 2 velké cibule

  • 2 mrkve

  • 2 petržele

  • 8 lžic pasírovaných rajčat

  • 4 lžíce oleje

  • trochu zeleninového vývaru nebo vody

  • majoránka

  • mletá paprika

  • mletý kmín

  • sůl a pepř

  • 150 g celozrnného kuskusu

Postup:

Cibuli, mrkev i petržel nakrájejte na menší kostičky. Do hrnce přidejte olej, nechte ho rozpálit a začněte na něm restovat cibuli. Až vám trochu chytí barvu, přidejte mrkev i petržel a vše společně opečte dozlatova. Zeleninu zaprašte mletou paprikou, důkladně promíchejte a nalijte cizrnu i s nálevem a pasírovaná rajčata. Pokud je potřeba, přidejte do základu ještě vývar nebo vodu, tak abyste měli zeleninu ponořenou a uvařte ji do měkka.


Celý obsah můžete lehce promixovat ručním mixérem nebo si odeberte pouze část, se kterou to udělejte mimo a vraťte zpět. Na závěr guláš osolte, opepřete a dochuťte dalším kořením dle chuti. Nechte ještě chvíli povařit.


Jako příloha se k tomuto guláši hodí kuskus, protože luštěniny se z nutričního hlediska skvěle doplňují s obilovinami. Kuskus uvařte dle návodu na obalu a můžete servírovat. Dobrou chuť!



Na cizrnový guláš budete potřebovat:


Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page