top of page
hruska.png

Salát s tempehem, brokolicí a lahůdkovým dipem

Obrázek autora: Tým Scuk.czTým Scuk.cz

Tento nutričně bohatý obědový salát vykouzlíte jen ze 7 surovin – včetně těch na zálivku! Sacharidy doplní batát, bílkoviny křupavý tempeh a probiotický dip se postará o spokojenost střev. Navíc se salátu najíte i dva, přičemž jedna porce tohoto vyváženého vegan salátu vyjde na 164 Kč.


Suroviny na 1 velkou či 2 malé porce:

Postup:

(časová náročnost cca 20 minut)

Čočkový tempeh a batát nakrájejte na kostky a opečte v troubě. Ale pokud se vám nechce rozehřívat celá trouba, můžete batát podusit spolu s brokolicí a tempeh si dopřát buď tepelně neupravený nebo ho opéct na pánvi s trochou oleje.


NÁŠ TIP:

Na dochucení tempehu před pečením vám bude stačit kvalitní sójová omáčka nebo zálivka z miso pasty, kterou jej stačí jen potřít.


Brokolici poduste, salát nakrájejte a avokádo seznamte s Biotic Cocoguardem – stačí je společně rozmačkat vidličkou a přidat štědrou lžíci lahůdkového droždí.


Zálivku můžete dokořenit solí, pepřem a sušenou cibulí.


Salát se perfektně hodí jako oběd do práce nebo do školy – nezaplácne, ale zasytí a dodá vám sílu na zbytek dne.


Na salát s tempehem budete potřebovat:




0 komentářů

Comentarios


jablko2.png
bottom of page