Tento nutričně bohatý obědový salát vykouzlíte jen ze 7 surovin – včetně těch na zálivku! Sacharidy doplní batát, bílkoviny křupavý tempeh a probiotický dip se postará o spokojenost střev. Navíc se salátu najíte i dva, přičemž jedna porce tohoto vyváženého vegan salátu vyjde na 164 Kč.
Suroviny na 1 velkou či 2 malé porce:
4 lžíce Biotic Cocoguardu
1-2 lžíce lahůdkového droždí
1/2 brokolice (nebo dle chuti a velikosti celá)
1 kus libovolného listového salátu
1 kus batátu
1 kus BIO Čočkového tempehu
1 kus zralého avokáda
1 špetka soli, pepře a sušené cibule
Postup:
(časová náročnost cca 20 minut)
Čočkový tempeh a batát nakrájejte na kostky a opečte v troubě. Ale pokud se vám nechce rozehřívat celá trouba, můžete batát podusit spolu s brokolicí a tempeh si dopřát buď tepelně neupravený nebo ho opéct na pánvi s trochou oleje.
NÁŠ TIP:
Na dochucení tempehu před pečením vám bude stačit kvalitní sójová omáčka nebo zálivka z miso pasty, kterou jej stačí jen potřít.
Brokolici poduste, salát nakrájejte a avokádo seznamte s Biotic Cocoguardem – stačí je společně rozmačkat vidličkou a přidat štědrou lžíci lahůdkového droždí.
Zálivku můžete dokořenit solí, pepřem a sušenou cibulí.
Salát se perfektně hodí jako oběd do práce nebo do školy – nezaplácne, ale zasytí a dodá vám sílu na zbytek dne.
Comentarios