top of page
hruska.png
Obrázek autoraTým Scuk.cz

Červené curry se sumečkem podle Rybí zahrady

Máme pro vás další tip na 30minutovou večeři podle Rybí zahrady. Tentokrát si připravte červené curry s tou nejšťavnatější rybou, jakou lze ochutnat - sumečkem africkým! U Rybí zahrady opět najdete celý balíček neboli „fishbox“, který obsahuje většinu nezbytných surovin. Potřebovat už budete jen jasmínovou rýži, sůl, pár kapek oleje a čerstvou zeleninu.


Zdroj: Rybí zahrada

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 2


Suroviny, které jsou součástí fishboxu:

  • min. 200 g sumečka afrického bez kůže

  • kousek čerstvé chilli papričky

  • snítka čerstvého koriandru

  • snítka čerstvé bazalky

  • černý a bílý sezam

  • 400 ml červené curry omáčky s kokosovým mlékem

Suroviny, které budete ještě potřebovat:

Postup:

Nejdřív začněte rýží a připravte ji tak, jak ji máte rádi. Poté si vezměte hlubší, nepřilnavou pánev a na troše oleje opečte osoleného sumečka rozkrojeného na 2 porce. Opečenou rybu vyndejte z pánve a prozatím odložte stranou.


Stejným způsobem připravte i veškerou zeleninu. Vždy na troše oleje opečte očištěnou, na větší kostky nakrájenou zeleninu a poté ji odložte stranou. Každá zelenina potřebuje pro opečení svůj čas, proto není dobré opékat všechno dohromady. Zelenina by se tak mohla začít spíše dusit a ztratila by svou pevnost.


Po orestování veškeré zeleniny si vezměte sáček s curry omáčkou, jeho obsah přendejte do pánve a nechte prohřát.


Teď už to vše stačí jen naservírovat. Na dno talíře vlijte omáčku, naskládejte zeleninu a k ní položte rybu. Rýži můžete buď přidat k omáčce, nebo ji podávejte v samostatné misce. Své dílo ozdobte čerstvou bazalkou, koriandrem a nasekanou chilli papričkou.


Na přípravu pořiďte buď celý fishbox, nebo jednotlivé suroviny:


0 komentářů

Comments


jablko2.png
bottom of page