Máme pro vás další tip na 30minutovou večeři podle Rybí zahrady. Tentokrát si připravte červené curry s tou nejšťavnatější rybou, jakou lze ochutnat - sumečkem africkým! U Rybí zahrady opět najdete celý balíček neboli „fishbox“, který obsahuje většinu nezbytných surovin. Potřebovat už budete jen jasmínovou rýži, sůl, pár kapek oleje a čerstvou zeleninu.
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2
Suroviny, které jsou součástí fishboxu:
min. 200 g sumečka afrického bez kůže
kousek čerstvé chilli papričky
snítka čerstvého koriandru
snítka čerstvé bazalky
černý a bílý sezam
400 ml červené curry omáčky s kokosovým mlékem
Suroviny, které budete ještě potřebovat:
120 g jasmínové rýže
300 g libovolné zeleniny - mrkev, cuketa, paprika, cherry rajčata, lilek
rostlinný olej
sůl
Postup:
Nejdřív začněte rýží a připravte ji tak, jak ji máte rádi. Poté si vezměte hlubší, nepřilnavou pánev a na troše oleje opečte osoleného sumečka rozkrojeného na 2 porce. Opečenou rybu vyndejte z pánve a prozatím odložte stranou.
Stejným způsobem připravte i veškerou zeleninu. Vždy na troše oleje opečte očištěnou, na větší kostky nakrájenou zeleninu a poté ji odložte stranou. Každá zelenina potřebuje pro opečení svůj čas, proto není dobré opékat všechno dohromady. Zelenina by se tak mohla začít spíše dusit a ztratila by svou pevnost.
Po orestování veškeré zeleniny si vezměte sáček s curry omáčkou, jeho obsah přendejte do pánve a nechte prohřát.
Teď už to vše stačí jen naservírovat. Na dno talíře vlijte omáčku, naskládejte zeleninu a k ní položte rybu. Rýži můžete buď přidat k omáčce, nebo ji podávejte v samostatné misce. Své dílo ozdobte čerstvou bazalkou, koriandrem a nasekanou chilli papričkou.
Comments