hruska.png

Celerové řízečky s bramborem

Co máte nejraději na řízkách? My křupavou strouhanku. Protože jsme řízkoví, pustili jsme se nedávno do smažení. Namísto masa jsme ale sáhli po bulvě celeru. A potvrzujeme, že šťavnatý celer si s dozlatova vypečenou strouhankou víc než rozumí!



Suroviny na 2-3 porce:

  • 1 bulva celeru

  • citron

  • hladká mouka

  • 2 vejce - nejlépe to od šťastných slepiček

  • strouhanka

  • olej na smažení

  • 1 kg brambor

  • pažitka

  • máslo na omaštění brambor

  • sůl

Postup:

Celer oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Vložte ho do vroucí vody s pár plátky citronu a několik minut vařte do poloměkka. Po vychladnutí celerové plátky osušte, obalte v trojobalu a osmažte na řepkovém oleji dozlatova.

Jako přílohu uvařte k řízkům do měkka brambory, promíchejte s nasekanou pažitkou a polijte troškou másla.

NÁŠ TIP:

Celer můžete před obalením lehce obalit v oblíbeném koření, hodí se například kurkuma nebo koření na pečenou zeleninu.


Na řízečky budete potřebovat:


jablko2.png