Rybí polévka na vánoční tabuli nesmí chybět! Připravíte ji ale snadno i bez dlouhého vyváření skeletů. Stačí pár lžic rybí bujónky a můžete podávat :-)
Suroviny na 3-4 porce:
1 l vody
3 lžíce rybí bujónky
1 mrkev
1 petržel
lžíce másla
4 lžíce dětské krupice
pepř
petrželka na ozdobu
jeden rohlík nebo housku
Prostup:
Připravte si rybí vývar smícháním horké vody se 3 lžícemi rybí bujónky. Následně v hrnci orestujte nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel na lžíci másla dozlatova. Zeleninu zalijte připraveným vývarem, přidejte dětskou krupici, dochuťte pepřem a případně i solí a vařte cca 5 min.
Rohlík nebo housku nakrájejte na kostičky a na oleji osmažte dozlatova. Hotovou polévku před podáváním ozdobte petrželkou a krutonky připravte do mističky bokem.
Bujónku do každé spíže!
Znáte bujónku? Tenhle kulinářský zázrak ve skleničce se vyplatí mít po ruce. Jedná se o bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, nebo houby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.
A právě ve spolupráci s Bujónkou jsme vyrobili bujónku rybí! Kde ji použít? Mrkněte na recept na finskou rybí polévku Lohikeitto, gratinované „rybí“ brambory a rybí paprikáš.
Comments