top of page
hruska.png

Banánové muffiny s čokoládovými pecičkami

Pokud se vám stává, že zapomenete na banány a krapet vám začnou černat, máte vyhráno! Dobře vyzrálé banány, které jsou po oloupání krásně žluté a měkké, jsou na přípravu muffinů nejlepší. Hotovo budete mít raz dva a recept je také vhodný na přípravu s dětmi.


Tento recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz, Pukky Nature a Kukyno s autorkami Velké svačinkové a obědové bichle

Počet porcí: 12 větších muffinů


Suroviny:

Postup:

Nejdříve začněte rozehřívat troubu na 180 °C. Banány oloupejte a vidličkou je rozmačkejte na kaši. Oddělte bílky od žloutků a bílky dejte zatím stranou. K rozmačkaným banánům přidejte žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a postupně přisypte kypřicí prášek, vanilkový cukr a polohrubou mouku. Vše dobře promíchejte s rozmačkaným banánem.


Bílky dejte do misky, přidejte špetku skořice a vyšlehejte pevný sníh. Ten opatrně vmíchejte do banánové směsi a nakonec přidejte čokoládové pecičky. Připravte si formy na muffiny a naplňte je banánovou směsí těsně pod okraj - těsto při pečení lehce vyběhne a je potřeba, aby mělo prostor. Pečeme přibližně půl hodiny, dokud nebudou muffiny vystouplé a krásně zlaté.



Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Postupně jsme vydaly Velkou svačinkovou a obědovou bichli - dvě kuchařky se 190 recepty na dobroty do školy i do práce. Ty by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšných crowdfundingových kampaní. Za první rok se jen svačinkové kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek i obědů!


Velkou svačinkovou a obědovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby bylo každé jídlo pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S těmito kuchařkami už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

jablko2.png
bottom of page