top of page
hruska.png

Škola volá! Co nesmí chybět v aktovce žádného školáka?

Po dlouhé odmlce, která přišla s nastalou situací, se školáci opět mohou vydat do lavic. Tak jim to přichystejte ve vší parádě. Máme pro vás několik tipů na to, co jim sbalit s sebou do aktovek a batohů.



Bez práce nejsou koláče, ale může být svačina!


Co na tom, že zrovna dnes ráno nezvládnete namazat krajíc chleba a obložit ho zeleninou, to se stane. U nás na Scuku najdete i plnohodnotné svačiny, které můžete školákům sbalit do batohu a které vám — a to hlavně — ušetří spoustu práce. Vybrali jsme pro vás hned tři, které dětem budou chutnat a vy po nich můžete jen sáhnout do spíže nebo lednice.

1. Peblo

V nabídce dodavatele Peblo najdete hned několik variant jogurtů s müsli a ovocným rozvarem. Kromě toho mají v nabídce i datlové tyčinky, které se nikdy neztratí.

2. Lifefood

RAW tyčinky jsou zdravou svačinkou, která navíc dobije pořádnou dávku energie. Z několika příchutí si vyberou i ty nejnáročnější. V nabídce můžete najít i různé druhy sušeného ovoce, které můžete přihodit do svačinové krabičky.

3. Biopekárna Zemanka

Obrovské množství různých sušenek a krekrů nabízí Biopekárna Zemanka. Školákovi nemusíte dávat celý sáček, stačí jich jen pár odsypat do krabičky jako denní sladká odměna.



Když se chystáte na poctivou sváču


Pokud jste se rozhodli připravit školákovi tradiční poctivou svačinu, připravte mu ji z toho nejlepšího, sáhněte po křupavém pečivu, výborném mase či sýrech a k tomu přidejte nakrájené ovoce nebo zeleninu.

1. Náš chléb

Tenhle bochník se u nás ve Scuku těší velké oblíbenosti, proto ho s chutí doporučíme dál. Při správném skladování vám v pohodě vydrží i čtyři dny. A namazaný krajíc s sebou do školy je sen!

2. Bezdusitanová šunka

Jen jak to píšeme, už se nám stýská po školních svačinách. Chleba naplňte několika plátky dobré šunky. Sáhnout můžete třeba po té bezdusitanové z Řeznictví a uzenářství Antonín Matek.

3. Mlékárna Krhanice

Mezi másly je tohle od pana Mikoláše z Krhanic nejoblíbenější. Je jemné, dobře se maže a pokud vám máslo nestačí, přihoďte třeba i kefírové mléko, které je v balení po 500 ml, takže vystačí na dvě svačiny.


Do čeho to zabalit?


Zapomeňte na mikrotenové sáčky, v dnešní době se mohou svačiny balit daleko lépe. Na Scuku najdete třeba dodavatele Jsem zero waste, který má ve své nabídce hned několik produktů, které se vám budou v následujících měsících hodit.


Proč se nám Jsem zero waste tolik líbí? Jejich produkty jsou speciálně ošetřené včelím voskem. Ten se zatírá do látky, která ho nasaje a poté je odolnější, pevnější, omyvatelná a stále prodyšná. Péče o takové produkty je jednoduchá, stačí ho po použití jen otřít mokrou houbičkou nebo hadříkem, pozor si ale dávejte na horkou vodu, která by mohla vosk roztavit.

1. Sáček na pečivo

Původně je tento sáček určený na bochník chleba, skvěle se ale hodí na větší svačinu třeba na celodenní školní výlet. Má praktické zavazování, takže se z něj nic jen tak nevysype.

2. Wrapík

Wrapíky jsou ubrousky z včelím voskem ošetřené látky, které můžete použít k zabalení chleba, rohlíku nebo bagety. Díky vosku jsou ubrousky pevné a lehce lepivé, takže k sobě strany dobře přilnou a potravina zůstane přikrytá.

3. Nepytlík

Nepytlíky jsou podobné jako Wrapíky, jen jsou ve formě sáčku. Ty doporučujeme spíše menším dětem, které by možná mohly mít problémy s balením ubrousku.



Tak co vašemu školákovi připravíte? :-)

jablko2.png
bottom of page