top of page
hruska.png

Zahřejte se: Červené kari s vegan nudličkami od Garden Gourmet

Tradiční recept thajského kari, který jsme si pro vás připravili, kombinuje červenou pastu, kokosové mléko, zeleninu a vegan nudličky. Spojením kokosového mléka a červeného kari pasty vzniká dokonale vyvážený, lehce pikantní a krémový pokrm, který roztančí vaše chuťové pohárky. Vychutnejte si ho jako polévku, nebo přidejte třeba rýži. Radost vám udělá také cena za jednu porci, která nám vyšla na 87 Kč.


Popularita tohoto kari se rozšířila z thajských ulic do celého světa, a dnes si červené kari můžete vychutnat ve všech možných variantách – od street foodu až po fine

dining. Velkou výhodou červeného kari je jednoduchost jeho přípravy a

zároveň komplexnost jeho chuti. Na své si přijdou milovníci pálivých jídel, i ti,

kteří pálivému jídlu moc neholdují. Pro úpravu pálivosti si při vaření stačí

pohrát s poměrem kari pasty a kokosového mléka. Vyhrňte si rukávy, připravte

si vše potřebné a pusťme se do toho společně.



Suroviny na 4 porce:

Postup:


Všechny potřebné ingredience si vyskládejte na linku a připravte si je tak, abyste je měli po ruce. Papriku důkladně omyjte, odstraňte stopku a vydlabejte vnitřní část se semínky. Následně ji nakrájejte na tenké proužky.


Nakrájenou papriku společně s jedním balením Garden Gourmet Vegan nudličkami vložte do rozehřáté pánve nebo woku a osmahněte na mírném ohni po dobu zhruba 5 minut.


K paprice a nudličkám přidejte kokosové mléko a 3 lžičky pasty z červeného kari. Vše

důkladně promíchejte, aby nevznikly žádné hrudky a nechte vařit zhruba 10 minut.

Tip: Pokud máte kari raději méně pálivé, pohrajte si s poměrem kari pasty a kokosového mléka – méně pasty a více mléka pro jemnou chuť, přidáním více pasty se pak zavděčíte milovníkům pálivých jídel.


Hotovou polévku nalijte do misek nebo hlubokých talířů a ozdobte čerstvým koriandrem. Případně doplňte o rýži. Dobrou chuť.



Jak jsme spočítali cenu pro jednu porci?


Zakoupené suroviny jsme rozdělili podle obvyklého množství vyžadovaného na jednu porci a do ceny jsme nezapočítali suroviny, které máte obvykle doma, jako je například olej nebo ghí či koření. Cenu jsme vypočítali v lednu 2024 a je tedy aktuální pouze pro tuto dobu, cena surovin se totiž může v budoucnu změnit.

jablko2.png
bottom of page