top of page
hruska.png

Svačina do školy: 3 rychlé pomazánky, které zasytí

Zapomeňte na máslo a plátkový sýr, připravte dětem pomazánky. Těm větším je do školy můžete připravit do skleničky zvlášť, aby si je namazali na čerstvé pečivo. Těm menším je rovnou namažte :-)


Budapešťská pomazánka Suroviny:

Postup:

Cibuli i papriku najemno nakrájejte. Smíchejte s tvarohem a dochuťte. S pepřem šetřete, nebo jej pro malé strávníky vynechte úplně.


Mrkvová pomazánka Suroviny:

Postup:

Mrkve oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Cibule nakrájejte na kolečka. Na jednu polovinu plechu vyskládejte mrkev, na tu druhou cibuli, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Po 15 minutách sundejte z plechu cibuli. Mrkev bude potřebovat ještě tak dalších 20 minut. Hotová je tehdy, až je úplně měkká a dá se snadno ukrojit vidličkou.


Do mixéru vložte dýňová semínka, upečenou mrkev a cibuli a dle chuti zakápněte olivovým olejem. Mixujte do hladka. Na závěr dochuťte solí a kmínem.


Sladká pomazánka s pečenými banány Suroviny:

Postup:

Banány oloupejte a podélně překrojte. Zasypte cukrem a dejte do vyhřáté trouby, pečte na 170 °C dokud nezměknou. Trvá to přibližně 10 minut.


Upečené banány rozmačkejte a smíchejte s tvarohem. Oslaďte datlovým sirupem a na závěr vmíchejte najemno nadrcené lískové oříšky. Pomazánku můžete vylepšit i vmícháním čokoládových peciček.



jablko2.png
bottom of page