top of page
hruska.png

Svěží tuňákový salát s quinoou, avokádem a jarními bylinkami

  • Obrázek autora: Andy
    Andy
  • 19. 3.
  • Minut čtení: 2

Březen je ideální čas na to, abychom si dopřáli lehké a osvěžující pokrmy. Tento tuňákový salát s quinoou, avokádem a jarními bylinkami je skvělou volbou pro zdravý a sytý oběd nebo večeři. Je plný bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, takže vám dodá energii a zároveň vás zasytí. Příprava vám nezabere ani půl hodiny, navíc ze všech surovin uvaříte až 2 porce a jedna vychází na cca 107 korun.


Suroviny na 2 porce:


Postup:

(časová náročnost cca 25 minut)

Quinou uvařte podle návodu na obalu. Avokádo oloupejte a nakrájejte na plátky. Červenou cibuli nasekejte najemno. Tuňáka slijte a vidličkou rozdělte na menší kousky. V misce smíchejte uvařenou quinou, tuňáka, červenou cibuli a avokádo. V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dresinkem zalijte salát a promíchejte. Posypte nasekanými jarními bylinkami a podávejte.

NÁŠ TIP:

Pro pikantnější chuť můžete do salátu přidat nakrájené chilli papričky nebo špetku kajenského pepře. Pokud nemáte rádi quinou, můžete ji nahradit kuskusem nebo bulgurem. Pro větší objem můžete přidat i další zeleninu, jako je například salátová okurka nebo rajčata.



Na salát s tuňákem budete potřebovat:


Jak jsme počítali cenu za porci?


Cenu za porci jsme vypočítali z hlavních surovin, které jsme pro přípravu receptu museli přímo objednat. Spolu s nimi jsme ještě v malé míře využili několik drobností ze spíže, které jsme při výpočtu ceny za porci nezohledňovali. Vždy se jedná pouze o takové potraviny, které jsou v českých domácnostech běžně k dispozici, jako je například cibule, česnek, vybrané druhy koření, olej apod.


Recept jsme se snažili naplánovat tak, abychom zužitkovali všechny objednané suroviny. Přesto nám část potravin zbyla a můžete je využít na jiné recepty. Z toho důvodu jsme částku za nevyužitou část surovin odečetli z výsledné ceny za porci.


Vypsané ceny odpovídají cenám potravin v době sepsání receptu. V průběhu času se ceny za tyto suroviny mohou měnit.


Comentários


jablko2.png
bottom of page