Pizza Natura učaruje svým vzezřením na první pohled. Je totiž plná barev a zeleniny. A takové kombinaci zkrátka nejde odolat :-) V rozhovoru s Annou Brožkovou, která za pizzami Natura stojí, se dozvíte právě to, proč jsou zdejší korpusy tak barevné. Nebo třeba to, že i pizza může být vhodná pro vyznavače zdravého životního stylu.
Bezlepkové pizzy Natura vznikly teprve před pár lety. Co vás k jejich výrobě přivedlo?
Chtěli jsme vytvořit speciální pizzu, která na trhu chyběla - zdravou a bezlepkovou. Tehdy jsme začínali jen ve třech lidech a postupně jsme se propracovali až na patnáctičlenný tým. Byla to nádherná doba objevování nových chutí a tvoření jedinečných produktů.
I nyní si s každou pizzou vyhrajeme. Dáváme si velmi záležet na osobním přístupu při výběru a nákupu potravin. Stejné je to během výroby a balení hotových pizz. Vždy pečlivě vše kontrolujeme. Je pro nás důležité, aby se k zákazníkovi dostalo jen to nejlepší. I proto si ceníme toho, že je o naše pizzy velký zájem. Největší radost nám dělají právě spokojení zákazníci.
O své pizze říkáte, že je vhodná pro milovníky zdravé stravy. To je ve spojení s pizzou poněkud neobvyklá kombinace. Čím to, že vaše pizza může jít se zdravým stravováním ruku v ruce?
Ta naše je totiž plná zeleniny. A nemyslím tím pouze na povrchu. Zelenina je nedílnou součástí každého korpusu. Právě ona stojí za jejich neobvyklým zbarvením. Základ fialové pizzy tvoří z jedné třetiny červená řepa. Ta zelená zase obsahuje pořádnou porci špenátu a cukety. Zároveň je doplněná o trochu chlorelly a spiruliny.
Obě pizzy tak spolu s oblohou tvoří z víc než poloviny zelenina. Mají jedinečné složení, jsou zdravé a výborně chutnají. V porovnání s běžnou pizzou obsahují až o 70 % méně tuku a o 30 % méně cukru. A to už je jídlo, na kterém si opravdu můžete pochutnat bez výčitek.
Na Scuku mohou zákazníci v současné době koupit dvě vaše pizzy - řepovou Goat Beet a cuketovo-špenátovou Super Green. Kterou byste doporučila na první ochutnání?
Tady asi záleží na osobních preferencích. Naše pizzy jsou nejen bezlepkové, ale jsou opravdu úplně pro všechny.
Goat Beet s fialovým korpusem je pizza plná skvělé chuti kozího sýru a řepy. To vše doplňují žampiony spolu s jarní a červenou cibulkou. Neobsahuje žádné maso ani uzeniny, takže si na ní pochutnají i vegetariáni.
Super green se zeleným korpusem je naopak připravena pro vegany a lidi, kteří mají rádi něco výjimečného. Pizza je obložená šťavnatou cuketou, zralými rajčaty, svěžím špenátem, zelenými olivami a veganskou mozzarellou. A to vše podtrhuje výtečné pesto ze zelených oliv.
Jen bych ráda zdůraznila, že obě pizzy je potřeba péct v opravdu dobře předehřáté troubě a na doporučenou dobu pečení - tedy mezi 7-9 minutami. Právě tak se na stůl dostane pizza v té nejlepší kvalitě.
Dáte si pizzu plnou zeleniny?
Kdo pro vás píše příběhy farmářů a výrobců
„Jmenuji se Káťa a ve Scuku se věnuji marketingu. Za ty roky, co zde pracuji, jsem se mohla seznámit s příběhy mnohých farmářů i výrobců. Každý z těchto příběhů je jedinečný a ukazuje, jak dlouhá cesta k výrobě našich oblíbených dobrot vede. A abyste se s nimi mohli seznámit i vy, postupně vám je představím. Z vlastní zkušenosti totiž vím, že naši farmáři i výrobci mají co říct.“
Kateřina Žabka
Ta, co se věnuje marketingu
Comentarios