top of page
hruska.png

Italská bruschetta al pomodoro

Taky vám vždy vrtalo hlavou, jak se čte to proklaté slovo „bruschetta“? Žádná „brušeta“ nebo „bruscheta“. Správně je to „brusketa“! Tuto topinku s rajčaty si většinou dáte jako předkrm, ale v letních měsících to může být i příjemný a rychlý oběd nebo večeře.


Ingredience na 4 porce (2 topinky na osobu):

Postup:

Jako první připravte rajčata. Omyjte je a zbavte zelených stonků. Nakrájejte je na malé kostičky, dejte do cedníku a posolte. Rajčata tak uvolní přebytečnou vodu.


Do odstátých rajčat dejte nakrájenou čerstvou bazalku, případně nahraďte sušenou nebo bazalkovým pestem. Přidejte olivový oleje, sůl a pepř. Vše promíchejte.


Plátky chleba dejte na gril nebo do horké pánve bez tuku. Nechte chléb zezlátnout z obou stran. Alternativně můžete použít troubu nebo toustovač.


Oloupejte si stroužky česneku a nakrájejte je na poloviny. Poté jimi potřete jednu stranu každého plátku chleba. Tím získáte jemnou česnekovou chuť.


Hotové plátky chleba můžete ještě potřít trochou olivového oleje, pokud máte rádi. Poté nakládejte směs s rajčaty na chléb.


Bruschettu al pomodoro můžete podávat ihned, dokud je chléb stále teplý. Je to skvělá předkrmová pochoutka nebo lehký oběd. Pokud je na vás chuť moc mdlá, můžete přidat balzamikový ocet nebo nakrájet česnek přímo do rajčat. Jako zdobení navrch můžete použít lístek čerstvé bazalky.

Buen appetito!


Při přípravě bruschetty budete potřebovat:




0 komentářů
jablko2.png
bottom of page