Ani přes léto si nemusíte odpírat čaj. Podávejte ho ale nejlépe ledově vychlazený, spolu s kostkami ledu a kousky ovoce. A jak na něj? Připravit ho můžete dvěma způsoby - buď klasicky tak jako v chladných měsících, nebo ho nechte několik hodin vyluhovat v lednici.
Suroviny:
3-5 sáčků nebo lžiček vašeho oblíbeného čaje
1 citron
50 g cukru
led
ovoce na dozdobení podle chuti (broskve, maliny, citrusy)
Příprava 1 litru ledového čaje horkou cestou:
Ze 3 sáčků/lžiček si připravte litr čaje tak, jak jste zvyklí. Rozmíchejte v něm připravený cukr i citronovou šťávu. Čaj nechte vychladnout, přidejte led a ovoce podle chuti.
Příprava 1 litru ledového čaje studenou cestou:
Pro přípravu studenou cestou budete potřebovat 5 sáčků/lžiček čaje. Dejte je do džbánku, zalijte studenou vodou a nechte v lednici 24 hodin macerovat. Poté čaj slijte, rozmíchejte v něm cukr a podle chuti přidejte citronovou šťávu.
TIP: Při přípravě sáhněte po čaji, který je pro ledové servírování přímo určený. Doporučit můžeme třeba Ledové džbánky od Sonnentor.
Comments