top of page
hruska.png

Cuketové karbanátky

Kde všude můžete upotřebit zásoby cukety? Zkuste karbanátky! Zaručujeme vám, že tomuhle cuketovému receptu neodolají ani masomilové a zarytí odpůrci zeleniny :-)


Počet porcí: 4


Suroviny:

  • 300 g cukety

  • 1 vejce - nejlépe to od šťastné slepice

  • 2 lžíce strouhanky

  • menší cibule

  • stroužek česneku

  • špetka drceného kmínu

  • lžička majoránky

  • sůl a pepř

  • olej na smažení

Postup:

Cuketu nastrouhejte najemno, přendejte do cedníku, vydatně osolte, promíchejte a nechte vypotit. Po cca 20 minutách z cukety vymačkejte uvolněnou šťávu. Přendejte ji do misky, přidejte mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, koření a dobře promíchejte. Ze vzniklé směsi tvořte stejně velké karbanátky a na pánvi je osmažte dozlatova. Podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Při vaření budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page