top of page
hruska.png

Cukeťák neboli cuketový nákyp

Jestli si nějaký cuketový recept zvládně získat vaše srdce, je to cukeťák! Tahle cuketová varianta nákypu chutná skvěle za tepla i za studena a neodolají ji dospělí ani děti. A nejlepší je, že cuketu před přípravou nemusíte nechávat vypotit :-)



Suroviny:

Postup:

Troubu nechte předehřát na 200 °C. Cibuli nakrájejte nahrubo, uzené maso nakrájejte na kostičky a společně je na oleji orestujte dozlatova. Ke konci přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět. Poté dejte pánev stranou a směs nechte vychladnout.


V misce smíchejte prosátou mouku, nahrubo nastrouhanou cuketu a sýr, vejce, nasekané bylinky, muškátový oříšek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Pekáč vyložte pečicím papírem, přendejte do něj cukeťákovou směs a pečtě cca 40 minut do zlatova. Po dopečení nechte nákyp 10 minut vychladnout a můžete podávat.


Při pečení se vám bude hodit:

jablko2.png
bottom of page