Grilovací seriál: Kuřecí špízy s ananasovým chutney
- Tým Scuk.cz
- 27. 6. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 28. 6. 2024
Špízy zná každý. Kousky kuřecího masa prokládané zeleninou a nějakou uzeninou... My jsme je ale doladili o netradiční lahodné ananasové chutney, které klasiku povýší na další úroveň.

Suroviny na špízy:
Suroviny na ananasové chutney:
Příprava špízů:
Kuřecí prsa nakrájejte na přibližně 3cm kostky. Papriky, cibuli a slaninu nakrájejte na podobně velké kusy, jako maso.
Koření na maso smíchejte s trochou oleje tak, aby vznikla marináda, promíchejte s masem a nechte marinovat. Doporučujeme nechat maso v marinádě alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc v lednici.
Střídavě napichujte na jehly maso, papriku, cibuli a slaninu na jehly. Špízy grilujte na rozpáleném grilu a pravidelně je otáčejte, dokud nebude maso hotové.
Příprava ananasového chutney:
V hrnci zahřejte trochu oleje a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přihoďte nasekaný česnek a chilli a restujte cca minutu až dvě.
Na mírném stupni a vařte za častého míchání do zhoustnutí, přibližně 30-40 minut.
Na závěr do chutney vymačkejte dle chuti limetovou šťávu a dochuťte solí.
Comments