hruska.png

Zelné placky: Křupavý oběd i svačina

Placky z bílého zelí jsou příjemnou alternativou ke klasickým bramborákům. Příprava je podobně rychlá a snadná, placky navíc budou chutnat i dětem. Nejlepší jsou horké, právě sundané z pánve. Pokud zbudou, s čímž radši moc nepočítejte, druhý den máte o starost méně se svačinou :-)


Zelné placky

Budete potřebovat (pro 4 osoby)

Postup:

Připravte si hlubší mísu, menší misku a pánev. Bílé zelí omyjte, odstraňte košťál a nakrájete nebo nakrouhejte na nudličky, které ještě ostrým nožem nasekejte na menší kousky. Zelí smeťte do mísy, pořádně osolte a nechte chvíli stát - pustí totiž hodně vody. Po pár minutách přebytečnou vodu odlejte stranou - ale nezbavujte se jí úplně, možná se vám ještě bude hodit.

V jiné misce si rozmíchejte vejce spolu s kořením a přilejte k zelí. Přidejte prolisované stroužky