hruska.png

Silvestrovské dobroty podle Míši a Moniky z Eat Your Fears

Svátky jsou pomalu za námi a blíží se silvestr, který většina z nás stráví v teple domova. Zkuste si s námi letos pro svou rodinu a přátele připravit trochu jiné pohoštění. Takové, které zasytí a zároveň bude chutnat.


Místo kupovaných chipsů nakrájejte brambory nebo zeleninu na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a upečte v troubě. Stejně tak je možné upéct například vařenou cizrnu obalenou v oleji a koření (například v uzené paprice). Do misek nasypte ořechy a na talíře dejte zeleninu. Mrkněte na naše rychlé recepty, se kterými bude silvestrovské mlsání o něco zdravější.


Zelenina s dipy

Budete potřebovat:

Postup:

Nakrájejte na proužky nebo na kousky různé druhy zeleniny (mrkev, okurku, řapíkatý celer, papriku, kedlubu, ředkev…) a podávejte je s jednoduchými dipy v mističkách.


Avokádový dip vytvoříte smícháním rozmačkaného avokáda, 60 g krémového sýra, stroužku česneku, soli, pepře a trochy šťávy z citrónu.


Pro smetanový dip budete potřebovat 200 g zakysané smetany, stroužek česneku, sůl, pepř a sušenou bazalku.


Fantazii se meze nekladou a jako základ pro dip můžete použít také tvaroh, žervé, máslo nebo ricottu. Dochucující složkou můžou být různá koření (kari, paprika, bylinky), sýry, ryby a další.


Kari krekry s římským kmínem

Budete potřebovat: