top of page
hruska.png

Grilovací seriál: Žampionová bruschetta

Rajčatová bruschetta se v našich krajích zabydlela rychle a stala se velmi populární. Co takhle její úžasná sestřička v podobě žampionové bruschetty? Věřte, že se stane jednou z vašich nejoblíbenějších grilovacích libůstek.


Tento recept vznikl ve spolupráci Scuk.cz, Českých hub a Velké svačinkové bichle

Suroviny na 4 porce:

Postup:

Žampiony očistíme a včetně nožiček je nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. V misce promícháme olivový olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a čerstvý tymián a dvě třetiny této skvělé zálivky vmícháme přímo do syrových žampionů.


Ty pak přendáme do pečicí misky určené na grilování a grilujeme na silnějším ohni, dokud žampiony nepovolí a nevypaří veškerou uvolněnou vodu. To může trvat klidně 20 minut. Na posledních pět minut necháme na grilu ještě opéct plátky chleba.


Do žampionové směsi ještě po grilování přidáme zbytek zálivky, která jen podtrhne chuť a popřípadě dosolíme.


Tuto lahůdku klademe na plátky opečeného chleba a okamžitě podáváme.


Při přípravě se vám bude hodit:


Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?


Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Na podzim roku 2020 jsme vydaly Velkou svačinkovou bichli - kuchařku se 190 recepty na skvělou sváču do školy i do práce. Ta by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšné crowdfundingové kampaně. Za první rok se kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.


Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek!

Velkou svačinkovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby svačiny byly pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S touhle kuchařkou už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

jablko2.png
bottom of page