top of page
hruska.png

Buchty jako od babičky

Nic se nevyrovná domácím buchtám. A pak to čekání kdy to konečně vychladne! Jestli si chcete oživit vzpomínky na dětství, pojďte se s námi dát do pečení kynutých tvarohových buchet.


Ingredience na 12 buchet:

Na těsto:

42 g droždí (jedna kostka)

400 g hladké mouky

50 g krupicového cukru

špetka soli


Na náplň:

1 vaječný žloutek

50 g moučkového cukru


Postup:

Mouku nasypte do zadělávací mísy a na vrchu udělejte důlek. Do důlku vlijte vlažné mléko, vsypte cukr a rozdrobte celou kostičku droždí. Mísu dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Přidejte ostatní přísady a zpracujte je na hladké těsto. Mísu i s bochánkem těsta přikryjte utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout.


Mezitím si připravte náplň. Tvaroh pečlivě utřete se žloutky a cukrem. Vykynuté těsto dejte na vál a vytvořte váleček, který rovnoměrně rozdělte na 12 dílků. Můžete těsto před krájením i zvážit a poté celkovou váhu vydělit 12, abyste dostali přesnou hmotnost jednotlivých dílků a pak těsto rozdělit podle toho.


Z každého kousku těsta vypracujte placku, dávejte si pozor, aby uprostřed nebyla moc tenká, těsto by se při plnění mohlo potrhat, což na chuti ale nijak neubírá :-) Na každou placku dejte lžíci tvarohu a ten do těsta zabalte. Hotové „balíčky“ dávejte do vymazaného pekáče jeden vedle druhého a spojem dolů.


Pečte v troubě při cca 180 ºC do zlatova, může to trvat 20–30 minut.

jablko2.png
bottom of page