hruska.png

Květáková polévka s parmazánem

Vykouzlete z květáku úchvatnou krémovou polévku. V kombinaci s parmazánem, smetanou a orestovanou slaninou nebo žampiony povýšíte polévku na nejlepší večeři týdne.



Suroviny na 4 porce polévky:

Postup:

Na lžíci másla orestujte nahrubo pokrájenou cibuli do zlatova. Poté přidejte i pokrájenou bramboru a ještě na růžičky obraný květák. Zeleninu nechte v pánvi zezlátnout a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte sůl a špetku bílého pepře a nechte společně probublávat asi 20 minut.


Nakrájejte slaninu nebo žampiony, opečte je na pánvi a dejte stranou. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem a prolisujte do ní stroužek česneku. Přidejte nastrouhaný sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. V této fázi už polévku nevařte. Pro zjemnění ještě přilijte smetanu a můžete podávat! Polévku dozdobte orestovanými žampiony či slaninou.


Na polévku budete potřebovat:


jablko2.png