top of page
hruska.png

Kešu rohlíčky podle Míši a Moniky z Eat Your Fears

Máme tady další recept na vánoční cukroví. Tentokrát vyšel z „pera“ dvou talentovaných nutričních terapeutek a blogerek Míši a Moniky, které můžete znát především jako Eat Your Fears. Připravte si společně s nimi rohlíčky z kešu oříšků.


Pro nás jsou kešu rohlíčky favoritem


Přestože se lidé čím dál častěji snaží nahrazovat mouku a cukr v klasických receptech za hodnotnější ingredience, u cukroví to většinou neplatí. Víme, že Vánoce jsou jednou za rok a klasika je klasika, ale pokud bychom vám měly poskytnout jeden recept, který byste měli zkusit zařadit mezi ty své, a který by vás eventuálně mohl přesvědčit k dalším experimentům, budou to právě kešu rohlíčky!


Proč právě ty? Vsadily jsme na ně, protože chutnají po ořeších, i přes použití malého množství sladidla jsou příjemně sladké a jejich příprava nezabere velké množství času, musí se tedy čekat na uležení těsta, ale u toho naštěstí člověk nemusí hnout ani prstem :-)


Budete potřebovat:

Postup:


Nyní se konečně dostáváme k věci :-) V míse si utřeme xylitol se změklým máslem a žloutkem. Ořechy rozmixujeme na hladkou mouku a se zbylými suchými ingrediencemi přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme alespoň dvě hodiny uležet v lednici.


Potom z těsta tvoříme rohlíčky, doporučujeme dělat o něco větší, snadněji se tvoří a uvnitř jsou pak krásně křehké. Nám většinou vyjde kolem 22 kusů. Pokud se těsto drolí, pokapeme ho vodou nebo si namočíme ruce a bude se s ním pracovat snáz. Rohlíčky pečeme na 180 °C přibližně 8 minut, dokud nejsou na povrchu zlaté.


Kdo pro vás recept napsal?

Naše jména jsou Monika a Míša. Jsme dvě kamarádky, ale také spolužačky, poznaly jsme se při studiu nutriční terapie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kde nyní pokračujeme v magisterském studiu.


Spojila nás láska k jídlu, ke sportu a celkově udržitelnému zdravému životnímu stylu. Před pár lety jsme založily projekt Eat your fears, fungující převážně na instagramu @eat_your_fears. Snažíme se šířit myšlenku o důležitosti kvalitní stravy a také edukujeme o diabetu. Zastáváme to, že jídlo má nejen chutnat, ale i být našemu tělu ku prospěchu a snažíme se Vám přinášet recepty, které dokazují, že tyto dva požadavky rozhodně jde spojit!


Eat Your Fears mají kuchařku!

Monika s Míšou vydaly i vlastní kuchařku, mrkněte na jejich e-shop, kde ji můžete pořídit. Kniha obsahuje kromě 70 receptů i teoretickou část, kde najdete hodnotné informace o jídle, vitamínech, minerálech i diabetes. Recepty mají dokonce i přehledná označení, zda jsou bez masa, lepku, laktózy nebo zda jsou low carb.







jablko2.png
bottom of page