top of page
hruska.png

Holandský řízek z mletého krůtího masa

Holandský řízek z mletého krůtího je skvělou alternativou klasického vepřového holandského řízku. Není tolik tučný, což ale nemění vůbec nic na tom, že je chuťově naprosto fantastický. Kombinace dobrého mletého masa a vláčného sýra, a to všechno v křupavém obalu, je prostě bezvadná.


Tento recept vznikl ve spolupráci Velké svačinkové bichle, farmy Česká krůta a sýrárny Bratří Brunnerů

Počet porcí: 4


Suroviny na řízek:

Suroviny na obalení:

Suroviny na smažení:

Postup:

Na holandský řízek z mletého krůtího masa potřebujete jen pár ingrediencí - kvalitní krůtí maso, vejce, dobrý sýr a trošku soli a pepře.


Mleté krůtí maso smíchejte s jedním vejcem, nastrouhaným sýrem gouda, solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a v navlhčených dlaních tvarujte kuličky a poté je lehce stlačte do placičky. Řízky obalujte v klasickém trojobalu. Nejdřív tedy hladká mouka, pak dobře rozšlehaná vajíčka a nakonec strouhanka.


Řízky smažte v dostatečném množství oleje, ideálně abyste měli v pánvi vrstvu alespoň 1,5 cm vysokou. Olej musí být také dobře rozpálený. Jednoduše to zjistíte tak, že do něj dáte pár zrnek strouhanky. Jakmile začne bublinkovat, je olej připraven na smažení. Holandské řízky smažte na středním plameni z obou stran do zezlátnutí.


Hotové holandské řízky z krůtího masa jsou nejlepší s dobrým vařeným bramborem.


TIP: Pokud chcete být ke svému tělu šetrnější, můžete holandské řízky zapéct na 200 °C v troubě. Dejte je na pečicí papír, zakapejte trošku oleje a pečte přibližně 30 minut, dokud nebudou zlatavé.


Na recept budete potřebovat:



Kdo pro vás píše?


Recept pro vás připravily Pája a Veru. Holky z nakladatelství Víc než kuchařka a autorky Velké svačinkové bichle. Jaký je jejich příběh?

Od roku 2013 pro vás fotíme, vaříme a píšeme recepty na náš foodblog. Na podzim roku 2020 jsme vydaly Velkou svačinkovou bichli - kuchařku se 190 recepty na skvělou sváču do školy i do práce. Ta by nikdy nevznikla bez obrovské podpory našich čtenářů a úspěšné crowdfundingové kampaně. Za první rok se kuchařky prodalo neuvěřitelných 10 000 výtisků.

Milujeme kvalitní, čerstvé jídlo a při jeho přípravě je pro nás důležité využívat dobré sezónní suroviny. Z nich totiž vytvoříte nejlepší jídla během pár okamžiků. Proto jsou recepty v Bichli rozdělené dle sezón. Našim cílem je vytvořit sérii promyšlených kuchařek, díky kterým už nikdy nebudete potřebovat žádnou jinou a hlavně už nebudete muset řešit, co zítra uvařit.


Velká bichle plná svačinek!

Velkou svačinkovou bichli naditou recepty najdete i u nás na Scuku. Jak autorky zmínily, najdete v ní 190 sezónních receptů. Ty jsou navíc rozdělené po týdnech tak, aby svačiny byly pro vás i vaše ratolesti rozmanité a nutričně vyvážené.


S touhle kuchařkou už nebudete muset každý týden skončit u sice dobrých, ale možná až moc dobře známých chuťových kombinací :-)

jablko2.png
bottom of page