top of page
hruska.png

Pstruh na grilu s chřestem a citronovou omáčkou podle Rybí zahrady

Grilovací sezóna je tady! Při té příležitosti jsme si nemohli odpustit recept, který spojuje čerstvého pstruha s tou nejlepší sezónní zeleninou - vytáhlým chřestem! A tuhle dvojici doplňuje ještě úžasně krémová citronová omáčka. Mňam!


Zdroj: Rybí zahrada

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 20 minut


Suroviny, které jsou součástí grilovacího balíčku:

  • pstruh duhový

  • sojová omáčka

  • snítka čerstvé bazalky

  • olivový olej

Ještě budete potřebovat:

Postup:

Nejdříve si v misce smíchejte marinádu - použijte polovinu olivového oleje, kůru a šťávu z půlky citronu, sojovou omáčku, sůl a pepř. Marinádou rybu přelijte zevnitř i zvenku a nechte chvíli marinovat.


Nyní se pusťte do omáčky. Dejte do hrnce vývar, bílé víno a nadrobno posekanou šalotku. Vše společně prohřívejte až šalotka změkne - mělo by to trvat jen pár minut. Následně stáhněte hrnec z plotýnky a tyčovým mixérem šalotku v omáčce rozmixujte. Vyndejte z lednice máslo, rychle ho nakrájejte na kostičky, aby zůstalo vychlazené, a postupně ho vmíchávejte do omáčky. Díky tomu vznikne krásně krémová konzistence. V posledním kroku přidejte šťávu z poloviny citronu, která omáčku dozahustí.


Pstruha osušte papírovou utěrkou, lehce osolte břišní dutinu a naplňte ji stvoly čerstvé bazalky. Nakonec ho zakápněte zbylým olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany cca 4 minuty podle velikosti ryby. Pstruha grilujte společně s chřestem, který jste předtím zbavili dřevnatých konců - jestli grilujete bílý chřest, nezapomeňte jej předtím oloupat.


Pokud to váš gril umožňuje, doporučujeme jej v průběhu zakrýt poklopem. Před servírováním nechte hotovou rybu 2–3 minuty odpočinout. A můžete servírovat. Na talíř dejte grilovaného pstruha i chřest a vše přelijte předem připravenou citronovou omáčkou.


Na grilovaného pstruha s chřestem budete potřebovat:


jablko2.png
bottom of page