top of page
hruska.png

Dnes je Den Země. Objevte 3 důvody, jak nákupy na Scuku podporujete životní prostředí

Celosvětová událost právě dnes připomíná, proč je důležité podporovat ochranu životního prostředí. My ve Scuku toto dávno víme, neboť již 5 let podporujeme lokální farmáře, kteří hospodaří udržitelně a věříme, že tak přispíváme aspoň malým dílkem. Víme totiž, že žádná planeta B není. Objevte 3 důvody, proč byste měli nakupovat na Scuku a jak tím podpoříte naši planetu.

Důvod #1: Přes 95 % nabídky tvoří lokální produkce

Produkty, které na Scuku koupíte pochází až na výjimky z lokálních zdrojů. Pokud se u nás daná plodina pěstuje či produkt vyrábí, měli byste ho u nás najít. Produkt tak necestuje přes půl světa, čímže se výrazně snižuje uhlíková stopa daného produktu. Příjemných okrajových benefitem pak je fakt, že produkt je vždy čerstvý.

Důvod #2: Produkty pochází z udržitelných zdrojů

Nákupem na Scuku podpoříte ty, kterým záleží na tom, jak hospodaří s krajinou i jak zacházejí se zvířaty. Proč je toto lepší pro naši planetu? Dlouhodobé využívání nepřiměřeného množství chemie, kde se nachází mnoho pesticidů škodí životnímu prostředí. A nejde pouze o potraviny, ale také v konvenční kosmetice a drogerii najdete látky, jejichž vypouštění pak může vést ke zbytečnému umírání včel, znečištění okolních vod a k celkovému narušení normálně fungujícího ekosystému. Naši farmáři takové látky vůbec nepoužívají nebo pouze v té nejnutnější míře. Zároveň spoustu z nich pečuje o krajinu už jen tím, jakým způsobem chovají zvířata. Často jsou krmena kvalitním krmivem z vlastní produkce, čímž se opět snižuje uhlíková stopa a využívají vlastní či lokální jatka, zvířata tak nikam dlouho necestují, což je v konvenci celkem běžné.

Důvod #3: Komunitní nakupování šetří životní prostředí

Princip fungování Scuku je postaven na postupném shromažďování objednávek od zákazníků. Díky tomu pak farmář dostane jednu hromadnou objednávku, kterou zaveze na jedno místo – na naše překladiště, odkud pak produkty putují na výdejní místa, kde se o jejich výdej postará Organizátor. Tím se ušetří spoustu pohonných hmot i obalových materiálů. Kdyby tyto objednávky každý farmář posílal nebo rozvážel, vznikla by mnohem větší uhlíková stopa a navíc by každá objednávka musela být zvlášť balená, což v rámci našeho principu není potřeba.


Dlouhé čtení? Mrkněte na zkrácené sdělení ve videu 👇



jablko2.png
bottom of page