top of page
hruska.png

Cuketový perník

K létu patří perník! Když ho ale navíc doplníte o všudypřítomnou cuketu, bude zároveň i krásně vláčný. A oblíbený dezert tak bude bohatší o vitamíny i vlákninu :-)



Suroviny:

Suroviny na dozdobení:

Postup:

Troubu rozehřejte na 180 °C - nejlépe na horkovzduch. Cuketu nastrouhejte najemno a dejte prozatím stranou. Ve větší misce vyšlehejte vejce spolu s cukrem a postupně k nim zašlehávejte i olej. Ke směsi přidejte všechny zbývající ingredience a dobře promíchejte.


Plech vyložte pečicím papírem a přelijte do něj těsto. Pečte cca 20 minut. Po vytažení z trouby nechte perník vychladnout a dozdobte podle chuti. Můžete ho rozříznout v půli a promazat rybízovým džemem, zakápnout pár kapkami rumu a posypat strouhaným kokosem. Nebo perník pomazejte rozpuštěnou čokoládou a doplňte o sekané lískové oříšky. Nic ale nezkazíte klasikou v podobě obyčejného moučkového cukru.


Při pečení se vám bude hodit:


jablko2.png
bottom of page