top of page
hruska.png

Vaříme s Bujónkou: Gratinované „rybí“ brambory

Představujeme naprostý unikát - gratinované rybí brambory! Jsou skvělé samotné i jako příloha, třeba k opečenému rybímu filetu. A nejlepší je, že celá příprava vám zabere jen něco kolem 10 minut.



Suroviny:

Postup:

Syrové brambory nakrájejte na plátky silné půl centimetru a ve vrstvách je vkládejte do vymazaného pekáče. Každou vrstvu vždy potřete remuládou z hořčice a kopru, zasypte strouhaným sýrem a špetkou pepře. Tento postup opakujte několikrát a poslední horní vrstvu posypte parmazánem.


Navrstvené brambory zalijte směsí ze sladké smetany, vajec a bujónky. Pekáč zakryjte a pečte v troubě rozehřáté na 160 °C cca 1 hodinu. Posledních 15 minut nechte odkryté a pečte do zlatova.


Bujónku do každé spíže!


Znáte bujónku? Tenhle kulinářský zázrak ve skleničce se vyplatí mít po ruce. Jedná se o bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, nebo houby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.


A právě ve spolupráci s Bujónkou jsme vyrobili bujónku rybí! Kde ji použít? Mrkněte na recept na finskou rybí polévku Lohikeitto, rybí paprikáš a rychlou vánoční rybí polévku.



jablko2.png
bottom of page